Et lynhurtigt kursus i det mest grundlæggende om de æteriske olier. Blot så du lige har det grundlæggende på plads – og forstår hvorfor de er super powerfulde redskaber i hverdagen på rigtig mange måder.

Hvad er æteriske olier

Æteriske olier er udtræk fra plantedele (blomster, stængler, bark, blade, harpisk osv.). Vha. destillitation eller anden metode udvindes de aktive indholdsstoffer fra planten.

Indholdsstofferne kaldes også flygtige aromatiske kemiske forbindelser – og er det vi kender som æteriske olier. En enkelt plante kan indeholde op til flere hundreder forskellige indholdsstoffer.

Sammensætningen af indholdsstoffer afhænger blandt andet af plantens art, hvor planten har groet, jordens næringsforhold, sol/skygge, hvornår på døgnet planten er plukket mv.

Indholdsstofferne giver planten dens særlige egenskaber, som er det vi udnytter til velvære fysisk og mentalt.

Testmetoder

Den æteriske olies indhold af virksomme indholdstoffer afhænger af mange forhold – og det er derfor vigtigt der er styr på dyrkning og produktion. Der findes ingen standarder herfor.

For at sikre optimal effekt og sikker brug, har doTERRA indført deres eget CPTG kvalitetsstandard:

CPTG = Certified Pure Therapeutic Grade

Alle batch af olier testet på 8 forskellige måder, for at sikre korrekt sammensætning af virkestoffer, at olien er fri for bakterie-eller skimmelvækst, ikke indeholder pesticidrester osv. På bunden af hver flaske kan du finde et nummer, som du kan slå op på www.sourcetoyou.com – og få testresultat fra 3. parts laboratorie.

Grundet kvalitetstestningen er det muligt at bruge doTERRA æteriske olier i kliniske forsøg og forskning. doTERRA arbejder sammen med en række hospitaler og universiteter og forsøger at forstå hvordan og hvorfor de æteriske olier virker.

Sådan kan de bruges

I Danmark har vi tradition for at bruge de æteriske olier udvortes og aromatisk. Især som dufte og cremer.

doTERRA CPTG æteriske olier bruges:
Aromatisk: Indånding. Påvirker hjerne og krop.
Udvortes: På huden. Optages i kroppen.
Indvortes: En del af doTERRA CPTG oiler er godkendt af FDA i USA til indvortes brug. Jeg vælger at bruge mine olier indvortes – fx en dråbe Lemon i mit vand om morgenen, i min yoghurt, som halsskyl eller i bagværk.

Dette kan du bruge olierne til

Æteriske olier har mange anvendelsesområder.

  • I din yogapraksis
  • Udnytte virkestofferne til fysisk velvære.
  • Udnytte virkestofferne til psykisk velvære.
  • I kombination med anden alternativ behandling.
  • Kosmetisk brug
  • Rengøring – DIY rengøringsmidler

 

Har du også læst:

Lækre emballager til dine naturlige remedier

Når vi eksperimenterer med at lave vores egne naturlige remedier af æteriske olier er emballagen vigtigt og der er nogle krav du skal stille. Først og fremmest skal det være tæt – især hvis du skal have det med i en taske. Vi bruger også altid glas emballager til...

5 BODYSCRUB med ingredienser fra dine køkkenskabe

Du har sikkert også travlt – og syntes det kan virke uoverskueligt at lave DIY opskrifter. Det kender jeg alt for godt – og derfor er der gået lidt sport i at finde lækre opskrifter, der er simple at lave, indeholder få ingredienser (der er lette at få fat på og...

Ren og naturlig halsmikstur til voksne

I dag stødte jeg på denne gamle opskrift på lindrende halsmikstur, som jeg har lavet flere gange med mine doTERRA æteriske olier. Den er virkelig let - lige som jeg bedst kan lide mine opskrifter. Uden al mulig skod-kemi. Jeg har haft en sloooow søndag.. Har kun lige...

Oil Camp og undervisning til dig

Så står du med dine første olier. Og hvad så? Bare rolig - vi har undervisning og hjælp klar til dig, så du fra dag 1 kan komme igang med at bruge dine doTERRA æteriske olier. Hvis du har læst min personlige historie (den du får når du tilmelder dig nyhedsbrevet), så...

Har du lyst til at være den kloge kone i dit eget liv?

Det er lige præcis det doTERRA handler om. At være sin egen kloge kone. At kunne mikse sine egne remedier og på den måde undgå noget øv-kemi. Og have naturlige opskrifter til alle hverdagens små situationer, husholdning osv. På en måde der passer ind i den hverdag vi...

Særlige Essential Life startsæt

Du kan have nogle særlige behov eller interesser, som gør at du gerne selv vil sammensætte dit startsæt med æteriske olier og jeg har hjulpet dig lidt på vej. Vi kan sammensætte et kit til alle behov og finder du ikke det rigtige her, skal du blot kontakte mig. Den...

Aroma Touch

  Vi afholder kurser i Aroma Touch og jeg kan henvise til behandling. Aroma Touch er en særlig massagebehandling som er udviklet af doTERRA i samarbejde med Dr. Hill, Chiefmedical hos doTERRA. Under Aroma Touch behandlingen påføres 8 forskellige æteriske olier - alle...

Sådan opretter du en doTERRA konto

  Med en konto får du adgang til flere fordele. Du får blandt andet min. 25% på dit køb, adgang til yderligere rabatter. Du kan selv oprette din konto - og det finder du vejledningen til her. Mange foretrækker alligevel at jeg hjælper med at oprette deres doTERRA...

Life Long Vitality – Kosttilskud samlet i ét

Life Long Vitality er doTERRA's unikke kosttilskud. Her behøver du kun købe ét sæt for at få alle de tilskud og såkaldte superfoods du ellers ville købe enkeltvis og bruge en formue på. Jeg har lavet en post om kosttilskuddene, da der blev spurgt ind til dem i vores...

Det vigtigste du skal vide om æteriske olier

Et lynhurtigt kursus i det mest grundlæggende om de æteriske olier. Blot så du lige har det grundlæggende på plads - og forstår hvorfor de er super powerfulde redskaber i hverdagen på rigtig mange måder. Hvad er æteriske olier Æteriske olier er udtræk fra plantedele...