æteriske olier naturmedicin

[et_pb_section bb_built=”1″ _builder_version=”3.0.89″ background_color_gradient_overlays_image=”off”][et_pb_row _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_image _builder_version=”3.0.89″ src=”http://essentiallife.dk/wp-content/uploads/2017/11/d955087d08ba05fdb538d75e25eb65aa-cb6ac1933b3b7c00705e472ce45b8972.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][et_pb_text _builder_version=”3.0.89″ background_layout=”light”]

Et lynhurtigt kursus i det mest grundlæggende om de æteriske olier. Blot så du lige har det grundlæggende på plads – og forstår hvorfor de er super powerfulde redskaber i hverdagen på rigtig mange måder.

Hvad er æteriske olier

Æteriske olier er udtræk fra plantedele (blomster, stængler, bark, blade, harpisk osv.). Vha. destillitation eller anden metode udvindes de aktive indholdsstoffer fra planten.

Indholdsstofferne kaldes også flygtige aromatiske kemiske forbindelser – og er det vi kender som æteriske olier. En enkelt plante kan indeholde op til flere hundreder forskellige indholdsstoffer.

Sammensætningen af indholdsstoffer afhænger blandt andet af plantens art, hvor planten har groet, jordens næringsforhold, sol/skygge, hvornår på døgnet planten er plukket mv.

Indholdsstofferne giver planten dens særlige egenskaber, som er det vi udnytter til velvære fysisk og mentalt.

Testmetoder

Den æteriske olies indhold af virksomme indholdstoffer afhænger af mange forhold – og det er derfor vigtigt der er styr på dyrkning og produktion. Der findes ingen standarder herfor.

For at sikre optimal effekt og sikker brug, har doTERRA indført deres eget CPTG kvalitetsstandard:

CPTG = Certified Pure Therapeutic Grade

Alle batch af olier testet på 8 forskellige måder, for at sikre korrekt sammensætning af virkestoffer, at olien er fri for bakterie-eller skimmelvækst, ikke indeholder pesticidrester osv. På bunden af hver flaske kan du finde et nummer, som du kan slå op på www.sourcetoyou.com – og få testresultat fra 3. parts laboratorie.

Grundet kvalitetstestningen er det muligt at bruge doTERRA æteriske olier i kliniske forsøg og forskning. doTERRA arbejder sammen med en række hospitaler og universiteter og forsøger at forstå hvordan og hvorfor de æteriske olier virker.

Sådan kan de bruges

I Danmark har vi tradition for at bruge de æteriske olier udvortes og aromatisk. Især som dufte og cremer.

doTERRA CPTG æteriske olier bruges:
Aromatisk: Indånding. Påvirker hjerne og krop.
Udvortes: På huden. Optages i kroppen.
Indvortes: En del af doTERRA CPTG oiler er godkendt af FDA i USA til indvortes brug. Jeg vælger at bruge mine olier indvortes – fx en dråbe Lemon i mit vand om morgenen, i min yoghurt, som halsskyl eller i bagværk.

Dette kan du bruge olierne til

Æteriske olier har mange anvendelsesområder.

  • I din yogapraksis
  • Udnytte virkestofferne til fysisk velvære.
  • Udnytte virkestofferne til psykisk velvære.
  • I kombination med anden alternativ behandling.
  • Kosmetisk brug
  • Rengøring – DIY rengøringsmidler

 

[/et_pb_text][et_pb_video _builder_version=”3.0.89″ src=”https://www.youtube.com/watch?v=OEnKOk4ad0U” background_color_gradient_overlays_image=”off” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_post_nav in_same_term=”off” prev_text=”Forrige” next_text=”Næste” _builder_version=”3.0.89″ /][et_pb_divider show_divider=”on” _builder_version=”3.0.89″ color=”#0f0f0f” /][et_pb_text _builder_version=”3.0.89″ header_font=”||||||||” text_font=”||||||||” custom_padding=”30px|||”]

Har du også læst:

[/et_pb_text][et_pb_post_slider _builder_version=”3.0.89″ posts_number=”10″ orderby=”date_desc” more_text=”Læs” content_source=”off” use_manual_excerpt=”on” show_arrows=”on” show_pagination=”on” show_more_button=”on” show_meta=”on” show_image=”on” image_placement=”background” background_color_gradient_overlays_image=”off” show_inner_shadow=”on” use_bg_overlay=”on” use_text_overlay=”off” background_layout=”dark” custom_button=”off” button_bg_color_gradient_overlays_image=”off” button_icon_placement=”right” show_content_on_mobile=”on” show_cta_on_mobile=”on” show_image_video_mobile=”off” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *