Et lynhurtigt kursus i det mest grundlæggende om de æteriske olier. Blot så du lige har det grundlæggende på plads – og forstår hvorfor de er super powerfulde redskaber i hverdagen på rigtig mange måder.

Hvad er æteriske olier

Æteriske olier er udtræk fra plantedele (blomster, stængler, bark, blade, harpisk osv.). Vha. destillitation eller anden metode udvindes de aktive indholdsstoffer fra planten.

Indholdsstofferne kaldes også flygtige aromatiske kemiske forbindelser – og er det vi kender som æteriske olier. En enkelt plante kan indeholde op til flere hundreder forskellige indholdsstoffer.

Sammensætningen af indholdsstoffer afhænger blandt andet af plantens art, hvor planten har groet, jordens næringsforhold, sol/skygge, hvornår på døgnet planten er plukket mv.

Indholdsstofferne giver planten dens særlige egenskaber, som er det vi udnytter til velvære fysisk og mentalt.

Testmetoder

Den æteriske olies indhold af virksomme indholdstoffer afhænger af mange forhold – og det er derfor vigtigt der er styr på dyrkning og produktion. Der findes ingen standarder herfor.

For at sikre optimal effekt og sikker brug, har doTERRA indført deres eget CPTG kvalitetsstandard:

CPTG = Certified Pure Therapeutic Grade

Alle batch af olier testet på 8 forskellige måder, for at sikre korrekt sammensætning af virkestoffer, at olien er fri for bakterie-eller skimmelvækst, ikke indeholder pesticidrester osv. På bunden af hver flaske kan du finde et nummer, som du kan slå op på www.sourcetoyou.com – og få testresultat fra 3. parts laboratorie.

Grundet kvalitetstestningen er det muligt at bruge doTERRA æteriske olier i kliniske forsøg og forskning. doTERRA arbejder sammen med en række hospitaler og universiteter og forsøger at forstå hvordan og hvorfor de æteriske olier virker.

Sådan kan de bruges

I Danmark har vi tradition for at bruge de æteriske olier udvortes og aromatisk. Især som dufte og cremer.

doTERRA CPTG æteriske olier bruges:
Aromatisk: Indånding. Påvirker hjerne og krop.
Udvortes: På huden. Optages i kroppen.
Indvortes: En del af doTERRA CPTG oiler er godkendt af FDA i USA til indvortes brug. Jeg vælger at bruge mine olier indvortes – fx en dråbe Lemon i mit vand om morgenen, i min yoghurt, som halsskyl eller i bagværk.

Dette kan du bruge olierne til

Æteriske olier har mange anvendelsesområder.

  • I din yogapraksis
  • Udnytte virkestofferne til fysisk velvære.
  • Udnytte virkestofferne til psykisk velvære.
  • I kombination med anden alternativ behandling.
  • Kosmetisk brug
  • Rengøring – DIY rengøringsmidler

 

Har du også læst:

Life Long Vitality – Kosttilskud samlet i ét

Life Long Vitality er doTERRA's unikke kosttilskud. Her behøver du kun købe ét sæt for at få alle de tilskud og såkaldte superfoods du ellers ville købe enkeltvis og bruge en formue på. Jeg har lavet en post om kosttilskuddene, da der blev spurgt ind til dem i vores...

Det vigtigste du skal vide om æteriske olier

Et lynhurtigt kursus i det mest grundlæggende om de æteriske olier. Blot så du lige har det grundlæggende på plads - og forstår hvorfor de er super powerfulde redskaber i hverdagen på rigtig mange måder. Hvad er æteriske olier Æteriske olier er udtræk fra plantedele...

Prisliste – og lidt om hvordan du køber

Hvad koster de lækre olier? Og ansigtsprodukter. Kosttilskud. Og alle de andre spændende produkter. Og hvordan køber jeg dem? Nederst på siden finder du priser på det hele. Så kan du sidde i ro og mag og finde de produkter du vil have. Jeg har også lagt en oversigt op...

Mors værktøjskasse

De 10 basis olier er det tætteste du kommer på en værktøjs kasse som mor. Til familielivet. Og hverdagen. Humør og Krop. Helt naturlig. Uundværlig hvis du er opmærksom på, hvad du putter på og i kroppen på dig og...

Sådan kan du bruge dine 10 basis olier -150 konkrete måder

10 basisolier - og flere måder at bruge dem på, end jeg på nogen måde kan beskrive her. Her starter vi med 150!   De 10 basisolier er de CPTG Essential oils, som enten kan købes enkeltvis - eller (som de fleste gør) fås i Family Essentials og Home Essentials...

Find din 2018 kalender her – som du selv kan printe

I flere år har jeg brugt elektronisk kalender - men jeg savnede overblikket. Så jeg er gået Old school med papirkalender. Det er virkelig vigtigt for mig, at jeg har et redskab til at holde styr på aftaler. Og efter jeg er startet som selvstændig business women er det...

Få lækkerheds ideer til ønskesedlen

Er du typen der har en lang ønskeseddel? Eller kniber det med ideerne? Her får du mit bud på en selvkærlighed lækkerheds-ønskeseddel. Ingen potter og pander. Bare lækkerhed til DIG! Jeg har for nemheds skyld delt den op i det der har med olier at gøre og derefter alle...

Vinterhumør

Hvordan er dit vinterhumør? Nogle elsker vinteren. Andre er knap så vilde med den. Jeg hører til den første kategori. Jeg elsker vinteren. Mørket. Kulden. For mig er det en anledning til at tænde lys. Det er hygge, varm te, dejlige trøjer og bløde støvler. Jeg er vild...

Et nyt webpage er født!

Og jeg er moren. Jeg var ikke tilfreds med load tiden på den gamle side - og jeg vil rigtig gerne have, at du ikke skal spilde tiden med at vente på min side! Jeg ved selv hvor irriterende det er! Og så var der andre småting, som jeg gerne ville ændre nu inden den...